Werken aan kwaliteit

Werken aan kwaliteit is een dagelijkse bezigheid, dit zorgt ervoor dat je als mondhygienist of andere professional binnen de gezondheidszorg op de hoogte bent van de laatste veranderingen binnen je vakgebied. Deze veranderingen kunnen liggen op het gebied van richtlijnen en behandelmethoden. Maar ook het gebruik van verschillende materialen in de praktijk of veranderingen van middelen die door clienten gebruikt kunnen worden.

Tevens is literatuur van groot belang om bij te blijven. Literatuur is onder andere terug te vinden op het internet maar ook via verschillende tijdschriften. Het lezen van de tijdschriften NTvM, NTvT en het blad van de VvAA zijn een vast onderdeel om bij te blijven en kwaliteit te kunnen leveren. International Journal of Hygiene en Vademecum worden ook met de nodige aandacht gelezen.

Als onderdeel van de levering van kwaliteit en het werken aan kwaliteit in de breedste zin van het woord is Yvonne van Dam ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici onder het nummer 99900648592. Tevens is zij lid van de NVM, de beroepsgroep voor mondhygienisten. Ook werken volgens de geldende WIP-hygiene richtlijnen valt onder het werken aan kwaliteit.

Verder heeft Yvonne van Dam de nodige workshops, congressen, seminars, curssusen en nascholingen gevolgd en zal dit blijven doen.